Vastaus presidentti Stubbille: ”Näissä tapahtumissa käyvät myös yli 70-vuotiaat”

Viisikymppiset ovat vasta osallistujien ikähaitarin puolivälissä, sanovat polkujuoksutapahtumien järjestäjät. 

 

Polkujuoksulle luonteenomaista on elämyksellisyys. Tapahtumien reitit voivat olla teknisesti ja profiililtaan helppoja tai haastavia. Vaarojen Maratonin (kuva) reitti kulkee Kolin kansallispuistossa ja sen tuntumassa. Aapo Laiho

 

Polkujuoksutapahtumat nousivat esiin presidentti Alexander Stubbin ja urheiluvaikuttaja Kaisa Mäkäräisen keskusteluissa, kun presidenttipari vieraili Pohjois-Karjalassa viime viikolla.

Presidentti arvioi Mäkäräisen haastattelussa olevansa jo liian vanha osallistuakseen Trail Tour Finland -kiertueen finaalitapahtumaan, Kolilla juostavalle Vaarojen Maratonille.

Tapahtumien järjestäjät kertovat kuitenkin, että viisikymppiset juoksijat ovat vasta osallistujien ikähaitarin puolivälissä.

—Ikä sinällään ei ole este. Näissä tapahtumissa käyvät myös yli 70-vuotiaat. Vuonna 2023 vanhin naisosallistuja oli 74-vuotias ja vanhin mies 75-vuotias, sanoo kahdeksasta polkujuoksutapahtumasta koostuvan Trail Tour Finland -kiertueen Harri Jantunen.

Ventovieraatkin kavereita      

Jantunen sanoo, että polkujuoksutapahtumien ei-kilpailullinen painotus sopii useimmille kuntoilijoille ja rentouttaa tunnelmaa. Polkujuoksussa ei esimerkiksi käytetä muun muassa hiihtotapahtumissa tuttua osallistujien ryhmittelyä eri ikäluokkiin.

—Kun kilpailullisuus ei korostu, juoksun lomassa on helppo jutella ja tsempata toisia osallistujia. Ennestään vieraidenkin kesken syntyy mahtavia keskusteluja tapahtuman aikana. Tämä yhteisöllisyys on lajin parhaita piirteitä.

Ei vain parikymppisille  

Jantunen muistuttaa, että useimmiten polkujuoksutapahtumat tarjoavat useita eri matkoja. Lyhimmät matkat ovat alle kymmenen kilometriä. Myös korkeuserot sekä tekninen vaativuus vaihtelevat tapahtumasta toiseen.

—Polut ovat sopivaa liikuntaympäristöä vauvasta vaariin. Toivottavasti tietoisuus tästä leviäisi ja saisimme estettyä sellaisen mielikuvan, että polkujuoksutapahtumat sopivat vain esimerkiksi 20-30-vuotiaille.

 

Yhteyshenkilöt

Harri Jantunen

Toimitusjohtaja

Trail Tour Finland Oy

Puh: +358 50 392 7610

harri.jantunen@trailtourfinland.fi

 

Trail Tour Finland 2024

Trail Tour Finland on vuonna 2013 alkunsa saanut Suomen suurin polkujuoksukiertue. Sen tavoitteena on nostaa polkujuoksun näkyvyyttä ja vahvistaa polkujuoksukulttuuria. Trail Tour Finland Oy haluaa innostaa uusia harrastajia lajin pariin viemälle heidät Suomen ikonisimpiin luontomaisemiin ja ylittämään itsensä.

Lue lisää: https://trailtourfinland.fi/

Trail Tour Finland koostuu kahdesta polkujuoksusarjasta. Trail Tour Finland kattaa kahdeksan osakilpailua ja Ultra Trail Tour Finland kolme osakilpailua seuraavasti:

Trail Tour Finland

04.05.2024 Bodom Trail

25.05.2024 NUTS Karhunkierros

15.06.2024 NUTS Syöte

13.07.2024 NUTS Ylläs-Pallas

10.08.2024 NUTS Pyhä

07.09.2024 Nuuksio Classic

21.09.2024 Aulanko Tower Trail 

05.10.2024 Vaarojen Maraton

Ultra Trail Tour Finland

24.05.2024 NUTS Karhunkierros

12.07.2024 NUTS Ylläs-Pallas

04.10.2024 Vaarojen Maraton

 

production